Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Thursday, November 10, 2005

shichi=7

7=Nana

Jangan tersilap, nana tuh tujuh dalam bahasa jepun. So kepada nana-kirana, you know you got seven lives. Kirana tuh life kan? Hehe

Takde orang tag aku, tapi just for the fun of it, aku pun try2 le nak tulis benda nih.


7 benda nak buat/ada sebelum mati

1. Naik haji bersama dengan abah, mak dan isteri (hopefully)

2. Debt free and financially stable. Skang pun aku debt free, coz takde beli rumah etc. tapi in a few years melambak2 le hutang aku. Kereta takde, rumah takde.

3. Gi melancong ke Turkey (Istanbul) , Mesir, New Zealand (Lord of The Ring), dan Isfahan kat Iran. NO, I don’t want to go to Japan anymore. Well, for snowboarding okay kot?

4. Know I choose my career wisely and already did something for society in general, contoh macam buat buku ke pebenda ke?

5. Nak boleh cakap inggeris sampai berabuk. Skang ni setakat cakap biasa2 jek. Nak sampai B.I aku tu semahir B.Jepun aku.

6.Taubat nasuha.

7. Nak ada naked bike macam BMW 650CS ke, Honda CB400 or CB600, paling cikai pun Blade 650. paling cikai la kan? Kereta aku tak minat sangat. Asal boleh bawak dari point A to B safely is okay.

8. Nak ada keluarga yang bahagia dan membahagiakan org2 lain.

7 benda aku tak boleh buat

1. concentrate on little teeny-weeny details.

2. Bangun pagi terus rasa segar. Usually aku terkebil2 for a few minutes sambil gerakkan jari tangan dan kaki before bangun.kekadang tu setengah jam terkebil-kebil. nak buat camne, tekanan darah aku rendah.

3. not talking to myself alone. And macam nana, I’m not crazy. It’s just that the thought had to be let out, dlm bm kita panggil ekacakap

4. tak boleh tak mesti nak baca komik. Skang ni masih setia baca komik jepun naruto etc, pedang setiawan.

5. dulu aku ingat aku tak boleh tinggalkan tv, but since I’m busy with master etc. boleh plak aku tinggalkan tv. Tv has no drugging effect on me anymore. Yess!!!

6. Minat pasukan bola, tak kisah le johor fc, arsenal ke, man utd ke? To me it’s just a soccer club. Tak de la aku nak berjaga depan tv tengok bola. I just don’t have it in me for soccer.

7. Makan a full meal before going for a long drive. Mesti mengantuk tengah jalan. So, kalau ada nak kena drive jejauh tuh, biasanya aku makan alas perut jek.

7 benda yang aku boleh buat

1. Dok kat depan pc baca blog lama2

2. tulis jawi dengan baik, tapi tak secantik adik2 aku yg johan sek/daerah

3. blind typing, tak yah tengok keyboard dah. berkat aku suka chatting dulu hahaha

4. baca buku cerita, tengok tv etc sampai oblivious to my surrounding. hatta org panggil aku pun aku boleh tak sedar.

5. baca buku yang aku minat berulang2 kali. macam A walk to remember, lagenda numerius, goblet of fire, etc.

6. jalan sorang2 ke mana2. lone ranger katakan...

7. makan roti 60sen saja for my dinner.

7 things that attract me to opposite sex

1. Kulit cerah dari aku.

2. slim tapi bukan kurus cekeding, no cushioning effect what?hehehe

3. religion-wise more or less like me.

4. at least has a degree etc.

5. jenis yang ceria, extrovert.

6. sedap mata memandang. (ni subjektif)

7. manja ngan aku tapi at the same time independent. Ada ke orang camni?

8. bonus nih, kalau pakai spek pun okay gak.

Ish terlebih la plak hehehe

7 things I always say

1. majideska? (betul ke?)

2. hmmm….

3. assoo? ( yer ke?)

4. tengoklah nanti?

5. shouganai ( tak leh buat apa dah)

6. attari mae ( of course)

7. bakka da na ore ( bodohnya aku)


7 celebrity crushes

1. Preity Zinta (nice dimple)

2. Matsu Takako

3. Meg Ryan ( since sleepless in Seattle)

4. Adik Catriona Ross Baharin

5. Wardina

Entah tu jek kot skang?masa dok kat jepun dulu ramai gila hahahaha


7 orang lain.

1. Cyber dad

2. Malam hari.

3. Atasya (tapi dia dah takde blog lar….)

4. dahlia (senyap jek skang?)

5. langsat ( ni pun dah tutup blog)

6. kasih (dia dah buat dah)

7. ghaz


quote: this time, like all other time, is a very good one, if we but know what to do with it -Emerson

p/s: final exam adv math baru jek habis....bolehlah for a guy who studied last minutes. mintak2 dapat at least B-. malas nak carry paper dey

24 Comments:

Anonymous Anonymous said...

3 changes the face of TV over mobile with launch of Dubplate Drama; 3...
Mobile media company 3 is leading the development of TV over mobile with the launch of Dubplate Dramae the World's first-ever interactive viewer-led TV programme. In a groundbreaking move, 3 customers will be ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to georgia highway construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like georgia highway construction!

9:04 pm  
Blogger ha said...

hai..tQ coz singgah kat blog saya...
secara kebetulan saya memang minat bhs jepun n dapat plak kenalan org2 yg reti berbahasa jepun.. :p bleh la tolong ajar speaking sikit erk... :P
nice to know u a lot..hehehe tue pon kalau awak sudi... (^_^)
erm..awak org johor ker???
ok la have a nice day...

10:34 pm  
Blogger kikin said...

ekekek nk gelak bace 7 crushes tu.
tak minat fazura ker?fazura comeiii..
hasegawa kyoko pon bes *wahaha lebih2 lak saye*

12:43 am  
Anonymous atasya said...

zakzak!!...hidup lagi rupanya hehehe

i like meg ryan also...totemo kawai des hehe..semua citer yg meg ryan berlakon...semua best!!..mmg ada org kata dia poyo...but she's the only celebrity that i adore

err..apa maksud 7 org lain?

6:53 am  
Blogger zakzak said...

ha:
hahaha :) takde masaalah.
first lesson: ohayo gozaimasu = selamat pagi
ha'ah saya org johor gak

kikin:
fazura?hmmm..boleh la..she's comei+tembam skit dak?

atasya:
weh!!! saya hidup sihat wala'fiat lagi.
ha'ah, meg ryan memang best. i like her sleepless in seattle,when harry met sally, you've got mail(!), tapi filem2 dia yang baru2 ni tak tgk lagi.
btw, anatamo kawai des yo! hehehe ;p

7 org lain yang kena tag.you can always use this comment box to post up your version?kan biasa buat cam tu skang? hehe

8:37 am  
Blogger kasih said...

suka jalan sorang ek?
haha..sama la kita..
kadang2 lone ranger tu besh...
hehehe..

9:09 am  
Anonymous cyberdad said...

aiyarkk.. wa sulah kena tag wooo!
errr.. tunggulah esok nyer entry ek? selamat hari raya..

perkataan jepun yang penah belajar (sila ikut irama):

"An, an, an, to te mo da i su ki, do ra e monnnn"

6:26 pm  
Blogger mizzwanda said...

hehe aiseh byknya nya menda benda hang nak/wish to do hehe..tulis jawi!cehwah..mkn roti 60 sen ja ka for dinner..heh diet ka weh?

wah kita plg suka preitty zinta gaks.tak kisah la jln crita tu best ka taks..asai ada dia..tats enuff..heh
wokes..harap2 hang leh wat apa yg hang naks..

7:14 pm  
Anonymous atasya said...

dpt B- kat UTM masa buat master? B-tak luluskan?

saya dulu kena dpt at least B

6:42 am  
Anonymous tasya5276 said...

and one more thing...buku harry potter book 6 tak baca lagi ke?

7:09 am  
Blogger zakzak said...

kasih:
yup, senang nak kehulur kehilir.
bebas nak buat apa jek,
tapi kalau sepanjang masa lone ranger pun boring gak 'ek?

cyberdad:
ok,kitorang tengah tunggu nih.
btw, lagu tuh kira basic ler.tak tau lagu tuh tak leh master nihonggo.

wanda:
waa...we got some similarities huh? :P
i like her dimple, lakonan dia pun bagus gak.
eh?wanda pun bukan ada dimple gak ka?
;)

atasya:
eh? ha'ah at least B.got mixed up.At least B tuh!wish me success k?
harry potter book 6?! are kidding with me?i siap beli on the first day keluar, habis baca on that day lagi tau?!
tapi overall rasanya buku no 6 biasa2 jek. hopefully buku no 7 lebih bagus at least sebagus buku 4.

8:08 am  
Anonymous atasya said...

"I am now waiting for the release of Harry Potter and the Half Blood Prince,..."

tu yg buat confuse sekejap...anyway..how much did u buy that book? i got it around RM 70 for the adult version (hard-cover)

overall ..the story was OK!

but i love the unexpected series more

8:33 am  
Anonymous atasya said...

anyway good luck eh??

break both leg if u can hehe

8:35 am  
Blogger ghaz said...

Nampaknya aku salah seorang yang kena tag...!
OK... nanti aku cuba fikir-fikirkan apa yg bermain di kepala aku ini dan berlegar di hati aku tentang semua itu...
Anyway, thanks zakzak ...

12:38 pm  
Blogger ghaz said...

Bila kau mention ttg minatnya kau pada Meg Ryan, aku tahu kita minat pada orang yang sama rupanya.
Memang Meg Ryan berjaya buat kita jatuh cinta dengan lakunan romantisnya sejak dari 'When Harry Met Sally' (salah satu DVD dalam simpanan aku yang masuk dlm kategori 'Tidak boleh dipinjam!Personal Use Only!')hingga kepada 'Sleepless in Seatle', 'When a Woman Loves a Woman', 'French Kiss', 'City of Angel'(aku menangis tengok filem ni) ...
Tapi baru baru ini, aku terkejut bila tengok 'In The Cut'. Apakah Meg Ryan sudah sampai ke hujung karier hingga sanggup berlakun sedemikian rupa untuk menarik perhatian kita?
Kau dah tengok filem 'In The Cut',zakzak?

12:49 pm  
Anonymous dahlia said...

wah2...mcm ni mcm bley promote diri pulak.hehe..apa lagi gadis2 available kat sana..cik zak2 kita dah bagi hints tu..saper2 yg memenuhi kriteria dia tu...hihi..

senyap? sbb..byk kije lately zakzak..nk tulis paper lagi..nk organize conference lagi, nk buat management lagi...ni sampai x sempat nk pikir pasal kawin nih...preparation pon tah ke mana..kedai pengantin pon x tgk agi..erk..susah gak nk kawin ni ek..

mesti boringkan ..jenguk blog saya tp x update..nnt lah saya cuba update kan..

1:19 pm  
Blogger RojakBuah said...

salam....kira ni aku balas besan..singgah blog ko lak. ko pun baca komik ekk....bijak22....aku maintain..Pedang Setiawan, Raja Rimba, Naga Kembar. now bini aku yg tlg beli & simpan..ko nk gi esfahan ekk..yelah semua org ckp esfahan lawa....kalau ada masa/duit, maybe aku nk gi gak...

5:08 pm  
Blogger ghaz said...

zakzak...
pembetulan ..blog aku ...
http://hatikubicara.blogspot.com/
bukannya...
http://bicarahatiku.blogspot.com/
harap maklum :-)

1:35 am  
Anonymous teek said...

a walk to remember?! besst!
baca buku pun nangis...tengok movie lagi la! ;)

10:31 am  
Blogger zakzak said...

atasya:
kalau boleh nak break all the limb that i have, leg and hand all together.
kat mesia mana ada semurah tuh?saya beli buku 6 dulu pun rm99.90!ada goodies la of course.

dahlia:
perghh..sibuk gila nampak?sampai nak gi kedai pengantin takde masa.
jangan nanti tak sempat buat preparation udah.bulan 3 tahun depan kan? all the best.
btw, how's ur master?smooth sailing?

Rojakbuoh:
aku cuma maintain pedang setiawan sampai skang nih.tapi komik jepun macam naruto tu dari first book lagi aku ada.
yg esfahan tuh, kalau ada rezeki insyaallah.

ghaz:
ok2, akan bagi komen kat sana.
btw, aku dah lama tak tgk meg ryan berlakon since 'kate and leopold'

teek:
baca buku rasa sedih gila...(merah gak le mata hehe)
tapi time tgk movie,tertdr tgh jalan!i prefer book version.

11:16 am  
Anonymous atasya said...

i bought it at sydney maa hehe..
exchanged the rate already.. :)

2:59 pm  
Anonymous dahlia said...

zakzak,
a ah bulan 3 taun depan kalo x menda hal lah...

master? tatau la camna...x reti nk expand camna..poor in programming...ni tgh prepare abstract tuk conf. kat las vegas..

1:16 pm  
Blogger awalpagi said...

salam perkenalan utk zakzak.. tq la, masuk blog aku.. kau buat master gak ker?

2:04 pm  
Anonymous Anonymous said...

jalan sorang-sorang? hehe. sama la. tp ramai yg pelik, slalu tanya "boleh eh jalan sorang-sorang?". dah tu, nak wat camne, lone ranger kan? =D

a walk to remember, rasanya ada la 2 kali ulang baca, tp movie tak tgk lagi, tak bersedia lagi kot, coz ramai yg kata sure "tangkap nangis". hehe.

\zuril\

5:49 pm  

Post a Comment

<< Home