Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Thursday, October 06, 2005

Hard impact

I just have to share this with you guys. Soo hilarious.

Minggu lepas adik saya jadik pemeriksa peperiksaan lisan utk bebudak stpm kat Bandar Penawar, Kota Tinggi. Lepas sarapan kat Desaru, dia kena pergi ke bilik kebal di balai polis utk ambik kertas peperiksaan.
So dia bawak le kelisa dia dalam 100km/j. normal right? Jalan takde orang, he’s the only one driving there. So no harm right?

Wrong!!!

Nak dijadikan ceritanya, tiba2 ada sekor haiwan ni yang meluru keluar sebaik saja kereta adik saya lalu kat satu kawasan nih.

BAM!!!

Berlakulah satu perlanggaran tragis antara keta kelisa adik saya ngan hewan tuh.

Upon impact, hewan tuh terpelanting beberapa meter,
keta adik saya radiator pecah, bumper hancur, bonet depan remuk in fact he can’t even move his car. The car just went dead.

As for the hewan, miraculously hewan tuh bangkit balik and berdesup masuk hutan.
Boleh tahan jugak kuat hewan tuh. Nak tau pedia?


Babi hutan.


Yup babi hutan! Hahahaha

Menyumpah2 adik saya kat babi hutan tuh.

"Memang b**i betul la babi hutan tuh.
Kalau boleh jalan lagi kelisa tuh, aku langgar balik babi tuh!" komen adik saya


Rupa-rupanya, babi hutan tuh keluar waktu subuh dan maghrib jek. Dan lagi, kalau dia nampak sumber cahaya, dia akan kejar sumber cahaya tuh. In this case, it was my brother car’s lamp. Patutlah orang2 tempatan cuma bawak around 40km/j jek kat kawasan tuh…

Well lesson learnt the unexpected way.

Patutnya majlis tempatan letak signboard

Awas, babi hutan
Jangan lebih 40km/j

I think this will prove to be an effective way to curb overspeed at road. hahahaha

15 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have FREE leads for your business. Hey, these are free for the asking. All you need to do is visit my website.

Come and check it out if you get time :-)

11:55 am  
Anonymous a10 said...

nearly happened to me but saya pemandu berhemah, jadi sempat elak.

btw, what happen to yr bro, sempatke melisan bebudaks tu?

for once, its oh-so-appropriate to say *BABI BETOL* ha ha ha

1:06 pm  
Anonymous dahlia said...

kebal gler babi hutan tu yerk...x sangka..dah terpelanting a few mtrs pon boleh bangun n berlari masuk hutan..tulang dia x patah ker ek?

saya setuju kalo letak papan tanda mcm tu. jalan lurus of coz org bawak laju..so dgn adanya papan tanda cam tu org alert sket..cuma kena betul sket camni:

Awas, haiwan liar
Had Limit 35km/j

p/s 35km/j sbb ikut standard sekolah...hehe

lama x apdet sbb bz..mmg bz zakzak..we r going to have int congress end of this yr. i am secreatary for my conference and participant as well. sampai sekarang paper saya belum tulis sbb result yg bagus belum dpt. nk handle konf dgn kerenah participants nyer..PREPARATION ek..hehe.lom buat lagi cuma barang2 hantaran dah beli time megasale ari tu..nnt dtg x kenduri saya?

3:18 pm  
Anonymous dahlia said...

had limit..hahaha sori had laju...

3:19 pm  
Anonymous atasya said...

eh mmg betulla...kat aussie ni pun ada signboard utk wombat and kangaroo...sepatutnya..kat m'sia pun kena buat..tapi utk binatang liar je lah..apa2 binatang pun boleh sebenarnya...bukannya diaorg educated pun

*awas!! babi bergerak,
perlahankan kenderaan anda

3:06 pm  
Anonymous kikin said...

kat jepon da la byk babi.kat mesia pon kene jumpe babi ker? *alasan ntok nyebut bab*.hiks*

6:08 pm  
Blogger zakzak said...

kikin:
maittane...hahahaha.
bulan posa nih carik peluang je 'ek? :P

atasya:
waa..kat aussie depa lagi prihatin dengan nasib wombat n kangaroo...
eh?daging kangaroo boleh makan ke tak?

dahlia:
tu la kan? heran betul camne b**i hutan tu leh selamba jek masuk hutan balik?

majlis bulan 3 tahun depan kan?insyaallah kalau takde exam yang melingtang.

kak a10:
betul ke pemandu berhemah?hmmm...

and yes, by that time memang perkataan b**i je lah yang paling seswai hahaha

8:03 am  
Anonymous atasya said...

zakzak: waa..kat aussie depa lagi prihatin dengan nasib wombat n kangaroo...

tasya:maksudnya...kalau kita buat papan tanda utk babi hutan..kita prihatin dgn nasib babi hutan ke? hmmm...bukan dah byk babi ke? haha...

zakzak:eh?daging kangaroo boleh makan ke tak?

tasya: tak tahu lah beb...kena check dulu

11:26 am  
Anonymous Anonymous said...

bila nak updet?

langsat

12:59 pm  
Anonymous cyberdad said...

nasib baik yg kena tak menyumpah, "babi punya babi"

eheheheheh... :)

1:37 pm  
Blogger malamhari said...

hehe...untuk pengetahuan korang...
tu kg saya tu...
arwah ayah saya meninggal kes yg sama...tapi bukan gan babi laa nak elak lembu...inalillah dah ayah saya..
kt situ kaw. kebun getah gan kelapa sawit....mmg byk haiwan cam gitu....
sib baik adik u selamat...

1:51 pm  
Blogger zakzak said...

malam hari:
very sorry to hear that about your father.
emm..pikir2 balik memang alhamdulillah sgt2 adik saya selamat.ye la kalau dia elak, terbabas mesti kemalangan lagi teruk?

12:12 pm  
Blogger malamhari said...

iyerlaa...
dia memang nak panjang umur..
arwah ayah saya tu...
memang dah sampai ajal dia cam tu...

7:42 pm  
Anonymous Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. film editing schools

5:39 pm  
Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Courier van rentals sacramento http://www.freeringtones52.info Natick ma worcester road computer warehouse dvd sound fairfield resorts cholesterol Paintball products Valentine golf balls New york stock exchange and archeopelo Cash advance loan payday internet.html

12:17 am  

Post a Comment

<< Home