Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Monday, July 25, 2005

Iro Iro no 2

#1. Masuk belajar balik

I am taking master in engineering at a southern university as some already have known. It is a part-time program the same as sue is taking right now, she's taking something about IT i think,although I’m not too sure about the way it’s done at her U.

Anyway, I’m taking advance engineering math this sem. It’s a core subject i.e. I can’t avoided it. Truth to be told, I’m not that good in Math…hmmm..
I bought the text book and I just can’t help wondering why in the world is the book must be that BIG?! I mean, just by looking at it you’d know it’ll be heavy, and yes it’s heavy! At around 2.5kg…that is one of the heaviest book I have right now.

On the left is similar book that I used during my study at Japan. Also advance math book, they called it advance mathematical analysis. Granted it only have 5 chapters but still the size is small and easy to carry around. Content wise is very good, I still use it nowadays.

Hmm…berat buku = beratnya ilmu?

Tidak sebegitu bukan?

Weight of knowledge


#2 Frasa.

I took these phrase ( panggil frasa ke? Tolong betulkan kalau salah) from somebody named Saksila Lekir at Hana’s homepage. I am posting it here because I think it’s very good and very sweet.


Tanya pada yang tahu

Menuntut pada yang pandai

Menjual pada yang membeli

Merajuk pada yang sudi

Berkasih pada yang sayang


Nice huh?tolong tambah kalau tau mana yang sejiwa dengan frasa di atas.

Btw, patutlah takde orang nak merajuk dengan saya!

hahahaha

#3 Match making

Sebulan yang lepas

Kak ngah (adik ipar): long, nak kenal tak dengan kawan saya? Dia nih baik orangnya, lemah lembut, tapi umur dia sebaya dengan long le…
Aku: hmm???? Errr…berkenalan ngan kawan kak ngah?hmmm…tengoklah nanti.

A week later after that
Sms coming: long, ni number dia, nama dia s***. Telepon ler..
Aku: (buat tak tau jek)


Two weeks after that

Ngah: camne long? Nak on ke tak? Dia tunggu je nko telepon…
Aku: emmmmmmmmm….tak pe lah kot? Suruh dia cari orang lain.
Ngah: okaylah camtu , jangan nko nyesal pulak nanti.

Last week:
Kak ngah: long, ni ha gambar dia….
Aku: mmmm. Meh tengok.
Mak aih!!!! Cantik jugak dia nih! hahahahaha! Menyesal aku tolak dulu hehe
Keja apa dia nih?
Kak ngah: kawan saya masa sekolah dulu, skang jadi ustazah kat s***. Budak UIA tau?!
Aku: ooohhhh…
hmmmm… (dalam hati: patutnya tengok gambar dulu )
Segan pulak kalau nak on balik hahaha
Kak ngah: kalau nak boleh aje..before dia kena posting kat Sarawak sana
Aku:……


tapi rasanya saya tak mintak nak 'on'kan balik kot.
reason?
hmmm.... :)


25 Comments:

Blogger hana_kirana said...

Yeahhh... Good Luck!!! Chayyo, chayyo!!


err... you ni bini I yang nombor berapa hah? lupa lah... ahaha

9:47 pm  
Anonymous atn said...

ala senang je tu.....the reason is because....dah ada yg bertakhta di hati. sapa? tu lagi senang jawapannya tu. kan zak2?

1:43 am  
Blogger langsat said...

kenapa tolak awal-awal sebelum menilainya? ewah.

5:56 am  
Anonymous dahlia said...

cter #1: dulu sy suka math..tp bila kat uni, byk sangat theorem..jd mcm x syok plak..padahal kalo bukak balik buku tu skang, ekceli x la pening sgt as in the uni time. sy igt lg, i took eng. math II final exam dgn hy membaca buku itu sehingga 5am. esok at 12pm ada exam kat dewan besar. i got 'c+'. isk if i got 'd' mesti sy boleh perbaiki result sy sebab time tu ramai yg repeat that paper sampai boleh buat satu kelas. apa maknanya? pelajar yang x cakna atau cikgu yang x reti mengajar?

p/s buku eng. math sy dulu mmg berat sehingga sy ke kedai minta tokey kedai devide kan buku sy tu menjadi buku2 kecil ikut chapter.

cter #2
Tanya pada yang tahu
Menuntut pada yang pandai
Menjual pada yang membeli
Merajuk pada yang sudi
Berkasih pada yang sayang
Meminta pada yang ada
Merayu pada yang kasih
Merindu pada yang sudi

takde org yg merajuk dgn awak? bagaimana dgn org johor itu?

cter#3
kenapa x tengok dulu gambarnya? x kena bayar pon if tengok, x kena paksa kawin pon if tengok..ker da ada yang berkenan di hati..? kuang kuang...

8:19 am  
Blogger sue said...

i'm hoping to survive my masters program..god help me!

about tat gurl - rugi nyer x tgk gambo dulu..ehhehe...2 lah, lain kali da 1st quest yg kena tanye is 'budak uni maner?', klu UIA mmg konpem kena tgk gambo, sbb biasernyer bebudak uia cun2..ehheheh..macam i lah kan..heheheh....ustazah some more...heheh...susah nk dapat 2, isteri n ibu solehah..ahhaha

9:48 am  
Blogger hana_kirana said...

Buekkkkkkk kat Sue!

11:18 am  
Blogger sue said...

Buekkk balik kat Nana :P

11:27 am  
Blogger zakzak said...

TO BOTH HANA AND SUE;
PLEASE REFRAIN BUEKKING IN MY BLOG!
bersembur air liur...
susah saya nak sapu lantai nih
hehehe :P

6:08 pm  
Blogger bean_beh said...

boley main2 'buekkkk' ropanya kt sinih... ;p

btw, saya rela menggantikan tpt saudara utk meng-on kannya kembali :)

6:23 pm  
Blogger hana_kirana said...

Buekkkkk kat tuan punya blog.

Bean Beh, nak join ke main buek-buek? :P

10:21 pm  
Blogger zakzak said...

hana:
thanx a lot for the advice :)
btw, i've never been your bini
yet!hahaha

kak atn:
hahahaha no comment ;)

langsat:
tu lah....why aaa????
don't know really what makes me reject at first time...

dahlia:
wow!!!! thanks for the long comment hehee.
btw, cakna tu pedia maksud?
rasa macam pernah dengar?
i'm still struggling and jugling between study and work.nasib baik part-timers ramai, alhamdullillah boleh belajar (read:tiru) dari depa :P
orang johor? errr yang mana satu nih?hahaha

sue-chan:
tu lah kan? patutnya tengok gambar dulu, pas tuh call sekejap ke dengar suara,borak sekejap nak kenal dia jumpa sekejap nak tengok diri dia...
hmm...tapi x pelah.
budak UIA kan ramai lagi n you kan ada lagi?hehehe
oh ya, you keja ibm tingkat 19ke?

bean:
i though you have something with f*****h? hmm?
dan jangan diikut perangai hana ngan sue tuh,org bawah suku abad ni mmg camtuh...buekk2 jek :P

3:37 pm  
Blogger sue said...

eh, maner tahu nie? aiseh, menyesal lah terlebih exposed nie, orang boleh track-down, maner u tahu?

bean,
org suku abad = orang muda yg comel :p
kan nana kan?

10:56 am  
Anonymous cyberdad said...

engineering maths? owh tidak! penat, letih, muak, saturated! nak-nak bila tengok all the transforms tuh.. fourier, laplace, Z? gud lak!

to on or to off? baik on! berkawan dulu apa salahnya ;)

11:30 am  
Anonymous dahlia said...

cakna tu perkataan org phg yang bermaksud ambik kesah..so kalo x cakna bermakna x amik peduli or x amik perhatian...

hehe..tah la yg mana satu...huhu..saper nk main tembak-tembak?

12:13 pm  
Blogger mizzwanda said...

loh hang nih mr zahar san apa la..haha dah ler lawa..uish rugi toi hang nih..heh!lenkali tgk2 dulu jgn duk tolak awai2..wokess..moga copat2 carik no heh

9:52 pm  
Anonymous Anonymous said...

cik zahar san.....saya tak paham words and japanese language...huhuhuhu,lenkali tulis dan taip bahasa yg saya paham je ye.by the way,thanks for the wish.:D

3:47 am  
Anonymous Anonymous said...

anonymous kat atas tu Nur :))

3:47 am  
Anonymous Anonymous said...

anonymous kat atas tu Nur :))

3:49 am  
Blogger langsat said...

dahlia org kelantan eh
i know the words cakna.

ahaks.
salam perkenalan

zakzak.
bakper lamo tak updet nih

2:35 pm  
Anonymous dahlia said...

langsat,

org kelantan eh? hihi

8:13 am  
Anonymous Stanchart said...

Zak Zak..Zak Zak... kalau dah ada yang berkenan di hati tu.. cepat cepat la.. jangan nanti menyesal kemudian hari..

* Sukaaa sangaaat tengok Zak Zak ngan Sue..Jgn salah faham yer but sometimes, naluri kita ni ada betulnya.. ;)

5:48 pm  
Anonymous Super-M said...

aku benci gile buku Advance Engineering Maths tu..

arghhh.. tidak.. dah lama aku tunggalkan..

5:50 pm  
Anonymous Anonymous said...

I enjoyed reading all the aikido and the dynamic sphere information on your site. You can check out my aikido and the dynamic sphere site if you like.

8:42 am  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info Celebrex shelf life Mexican generic vardenafil Acne medication ratings Pain from taking lipitor online scrabble download Alternative cancer esophagus treatment free download antivirus Win roulette pamela anderson tommy video Hypertension lipitor http://www.hardcore-6.info/fucking-tiny-tits.html Auto alarm za renault hry deskove hry scrabble Saab fairchild small cocks big tits How to work at the white house scrabble descarga gratis vicodin common Armstrong air heating coolin

9:56 am  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info Redundancy mortgage insurance in london gay mallorca

2:13 pm  

Post a Comment

<< Home