Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Friday, December 02, 2005

yang berharga

i am quite busy plus don't have anything to write.
writer block le kononnya heh
ada tu ada tapi tak dapat nak ditulis.
samaada tak sempat ataupun bila nak tulis jek dah hilang inspirasinya.

tapi semalam ada terbaca mutiara kata nih:

masa itu berharga, maka gunakanlah untuk benda2 yang berharga

i guess that can also be applied to our love/affection etc.
i.e. bagi kepada orang yang berharga/penting utk kita?

will update more later.

about my boss again.
time ni ada kelakar
ada yang hampeh hahaha

honjya

16 Comments:

Blogger ChikaDior said...

nape heh sumer pakat ada prob ngan boss? sana sini marahkn boss.... nanti kalau saya jadi boss, akan ku sayangi pekerja2ku spt aku menyanyangi diriku sendiri. miahhahaha.... *cepat!go, doakan saya jadi boss*

3:56 pm  
Blogger awalpagi said...

heheheh... zakzak, satu hari kau pun akan jadik boss jugak... haa, bersedialah utk dibenci... haahha..

5:07 pm  
Blogger RojakBuah said...

tak baik benci boss...hahaa...gua sayang kt boss guaa.....hiudp boss...

6:01 pm  
Blogger zakzak said...

chika-chan:
amin ya rabbal alamin.
jadi boss kena selalu belanja org bawah.jangan lupa belanja saya k?hehe

awalpagi:
i'll worry about that when i became a boss okay?
to his credit, he's quite okay a boss, tapi biasalah manusia kan.

rojakbuah:
kau ni biar betul?
hahaha

10:37 am  
Blogger kusyi said...

eh... minat starwars? high five high five.

saja nak reply kat sini. :)

kusyihirdan@gmail.com

11:06 am  
Blogger kasih said...

boss kat tempat aku kerek!
rezki dia murah tapi kedekut nak mampus.. bwueekkkss...
takper..takper..sabau jelah...

8:57 am  
Anonymous cyberdad said...

betul tu... nanti one day u'll become a boss..

so why not practice the boss' material now? contohnya, belanja kitorang nih (subordinate) makan ke? :)

3:05 pm  
Blogger aserque said...

ano....
ape kebende yg ditulis kat my blog tuh? errr tak paham la yg 2 ayat kat bwh tuh.. hehe lom tamat pengajian lagi la..

12:38 pm  
Blogger ChikaDior said...

saya boss yg penyayang. bukan bos yg dermawan. TITIK. =))

12:40 am  
Blogger kikin said...

da jd boss esok buleh ler saye pau eks :p

10:29 am  
Blogger ghaz said...

lama sangat kau berkrisis dengan boss ... nak aku bantu lanyak dia tak?

5:05 pm  
Anonymous Anonymous said...

"masa itu berharga, maka gunakanlah untuk benda2 yang berharga"

terus teringat bookstore, lepas baca quote tu. =) tapi, betul la, boleh jugak applied untuk orang-orang yang penting dalam hidup kita - parents, kawan-kawan, bakal peneman hidup. e.g : balik kg jenguk parents, buat xtvt bersama dengan kawan-kawan. =)


\zuril\

4:17 am  
Blogger mermaid said...

Boss mungkin memiliki segalanya .. tapi his money can never buy me

1:18 pm  
Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read » » »

6:59 am  
Anonymous Anonymous said...

This is very interesting site... here

2:46 pm  
Blogger Gerakan said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

7:20 pm  

Post a Comment

<< Home