Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Saturday, April 04, 2009

donkan

Dalam bahasa Jepun ada satu perkataan , 鈍感 (donkan).
Maksud dalam BI = thickheadedness.
kalau dalam BM pula = Tidak peka.

ini lebih kepada perasaan. Peka atau tidak kita kepada perubahan emosi, minda orang lain.

Contohnya, kalau ada kawan baik sendiri mula selalu bersama dengan kawan pempuan yang lain dan kalau berjalan dalam satu group of friends, asyik berdua jek. Selalu tinggal di belakang ambik gambar guna dslr masing2.
Mereka hidup dalam lingkungan dunia sendiri.
Kalau dalam mathematics, they have their own arbitrarily defined domain with specific parameters.

If you failed to realise that they a couple, that their Facebook or Frenster status should be redefined as ' in a relationship' rather than 'single', congratulation.

You are officially a DONKAN person.
not too cool,dude.

Ya, aku seorang yang donkan. Hint macam2 diorang paparkan tapi aku masih x boleh nak connect the pieces together. Betul terasa pelik dengan diorang, tapi malas nak sibuk2. apa kelas jaga tepi kain orang heh.

Sampai nak diberitahu face to face baru aku perasan.hahaha.
Apapun. Moga berbahagia untuk kawan aku 2 orang tu. Moga kekal hingga ke anak cucu.

p/s: Satu pintu ditutup, pintu lain dibuka. InshaAllah. Be happy and be forgiving and forgiven.

Labels: , ,

7 Comments:

Blogger Puteri said...

mohon ambil sesuatu..

jemput singgah..

d-hatikubicara.blogspot.com

4:48 pm  
Anonymous Anonymous said...

tapi awas, jangan buka banyak-banyak pintu, dan jangan juga mengetuk pintu sesuka hati. =)

12:10 am  
Anonymous hanakirana said...

aku setuju dengan Anon. Hahahaha! ops :P

1:53 pm  
Blogger zakzak said...

anon n hanakirana:

this is soo different from what you guys have in mind okay?
i'm not the victim hehe :P

10:19 pm  
Blogger amir said...

chaiyuk....chaiyukkkk!!!

1:56 pm  
Anonymous Anonymous said...

Bro..
Wei bawak2 la update..hahahha..Selamat berpuasa di perantauan..

Arena

6:27 pm  
Blogger indokobe said...

awak salut sama si donkan...
mantap lah....
horas...

10:19 am  

Post a Comment

<< Home