Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Thursday, December 18, 2008

Sejuk II

Bukan tak bagus winter ni. betul memang sejuk, but after some time, your body will adapt and get used to the winter season. Even for a low blood pressure person like me, it is not too taxing.

One thing that I particularly like about the winter season is the dawn time.
waktu syuruk harini = 8.14pg. Ya kawan2, 8:14 pagi. memang best sungguh.
takdelah nak terkejar2 subuh dan juga jarang sangat la terlajak solat subuh :D

mahrib pun awal juga. harini maghrib = 3.55ptg.
maksudnya waktu siang hanya sekejap sangat = 7 jam lebih.
bagi mereka yg bekerja di dalam pejabat, mungkin tak terasa sangat dengan siang hari yang makin memendek, tapi kalu nak berjalan2 ke tempat yg jauh, agak kurang best. ye lah, hari siang makin pendek, kuranglah masa sight seeing nya.

Di sini juga saya mengambil pandangan yang membolehkan untuk kita jamakkan solat zohor dan asar walaupun jarak perjalanan kurang dari 2 marhalah. ini kerana keaadaan disini, dan cuaca yang agak menyukarkan untuk kita menunaikan solat. btw, pandangan tersebut di'endorse' oleh Syeikh Yusoff Qardawi. Walaupunbagaimanapun, solat jamak tu cuma saya buat kalau saya bergerak luar dari area Birmingham. Kalu di opis, memang ikut masa biasa sahaja.

Terpikir gak, bagusnya kalu saya tahu pasal pandangan tu ketika di sapporo dulu.

honjya.

Listening to : Selamat Ulang Tahun Sayang , Imran Ajmain. Best gak.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pernah dengar jugak pandangan tu sebab waktu zohor dan asar pendek sangat kan.. But kena hati2lah kan, karang abuse pulak ye tak. brrr sejuknya.. mahrib kol 3.55 petang?.. lepas tu malam gilerrr lah panjang kan.. subuh masuk kol baper?

~arena

12:14 pm  
Anonymous Anonymous said...

selamat ulang tahun sayang?

zahran-san, ader perkembangan terbaru ke?at least give me an updates friend!

-puan langsat-

1:28 pm  
Blogger zakzak said...

arena-san:

maghrib skang masuk pukul 3.55ptg.
so siang dlm 7 jam lebih jek.kalu hari cerah x pe,tp biasanya mendung jek huhu...
u could get easily depressed...

puan langsat:
hahaha...
saja suka lagu tu. :P
no, no such news yet.

10:50 pm  
Anonymous hanakirana said...

zakzak-san, i tagged you. DUA pulak tu. haha

Lin, aku dah ada blog baru - menjawab soalan kau pada Liena. :)

2:12 am  

Post a Comment

<< Home