Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Wednesday, June 08, 2005

Iro Iro

色々 = iro iro = macam macam

So there are few things that I would like to write for this iro iro entry.

Iro iro 1

Sem lepas punya result baru je dapat isnin nih. Dan alhamdulillah, lulus semua subjek. Both exam based subject’s result was B.

saikou!!!!! 最高!!!

The result was okay but I know I could have done better if I can juggle between my work at office and my study. Last semester was much of a trial-out semester, to see whether I have it in me the ability to do my master program. Nampaknya okay je, jadi saya akan teruskan jugak le sampai ke hujung jalan. Insyaallah bulan 12 tahun 2007, bila saya dah berusia 30 tahun, saya dah ada master in engineering. After that, IR/PE plak kot?
IR Zakzak....gempak sehhh hahahaha

I don’t really aim for straight A’s, I’m content with what I’m doing right now, to learn new things and to try different stuff other than my job.

Iro iro 2

Two of my friends are taking PTD examination ( do they call it examination btw?)

So to lin-langsat and hana-kirana, all the best for your PTD. Kalau lepas nanti jangan lupa belanja makan hahaha
Di bawah ni ada satu link ditulis gak oleh PTD officer. I guess it’ll help both of my friends and to others as well.
Selain dari link kat bawah ni, akak tu pun ada tulis gak pasal PTD related stuff macam exam, assessment standard etc. so please browse.

Things you should know during PTD exam,assessment

iro iro 3.

I had a very unexpected yet pleasant suprise last Tuesday.

butang baju melayu

thank you friend.

i appreciated it very much hehehe
pas nih kena buat baju melayu cekak musang warna hitam ke putih nak bagi matching.

:)
being a johorean, lama gila dah tak pakai baju cekak musang...raya tahun ni cuba balik leh.


honjya.


13 Comments:

Anonymous Anonymous said...

memula bukak tadi nampak kad tu, eh sepertipernahkulihat tapi di mana ya? ahaha... malu la weiii... huduh gila kad tuh....

woi, camner jadik orang Johor nih? baju cekak musang pun dah lama tak pakai??

;)

12:08 pm  
Blogger zakzak said...

anonymous:
letak le nama tu weihhh hahaha.
org johor pakai baju melayu teluk belanga la...mana main baju cekak musang nih,hehe :P

2:53 pm  
Anonymous Anonymous said...

antara cekak musang dan teluk belanga,hati bisa gugur bila tgk orang pakai baju melayu teluk belanga...

erm,kalu baju melayu putih.selalunya orang pakai waktu nak nikah.dah sampai seru tu cik zakzak.jgn lupa jemput tau!

kalu baju melayu hitam,selalunya di pakai waktu orang nak konvokesyen.erm..lambat lagi nak abis masternyer kan.

butang baju melayu tu lawa seh.:D

~Nur~

7:13 am  
Blogger sempoii said...

buatla baju cekak musang kaler silver..pergh! dari sebatu dah nampak bersinar² gitu. :P

7:49 am  
Blogger mizzwanda said...

cehwah lawa gilos butang baju tuh ehhe..pakai ja ngan baju warna papa pun hangsure nampak smart yer lah heheh phewitt!

7:15 pm  
Blogger sue said...

zakzak,
u're a johorean ker?

johor kat maner?

9:56 am  
Anonymous dahlia said...

huhu dpt butang bju melayu..sorie zak2 mula2 tu b4 u mentioned butang baju melayu sy ingat kerongsang baju kebaya...haha buta sungguh saya dengan aksesori baju2 nih...

nnt sy apdet blog. being bz lately..eh u nk present tak something related to manufacturing system? if nk, saya fwdkan brochure2 yang berkaitan coz my institution gonna have international advanced technology congress end of december'05..jom la present paper. meh cni email...

10:12 am  
Blogger zakzak said...

nur singka:
thanx for the suggestion,
senang2 buat dua2 la!hahaha
seru dah sampai!? selalu gak panggil2 nih, tapi tak mai pun? heh

sempoii:
waa...cadangan bernas,but i'm thingking kalu nak buat bersinar2 baik buat pink! bersinar you! :P

mizzwanda:
thank you thank you (while bowing away) hang takdak nak bagi apa2 ka? chehwah.

sue:
yup!joherean i am.
dok kat kawasan UTM hehehe,rumah parents kat taman di simpang nak ke pontian/UTM tuh...tau kan?hehe

dahlia:
camne you boleh confuse ngan kerongsang plak?ishhhh...ke dah mula terbayang2 nak kerongsang nih?hehehe
pasal manufacturing tuh...don't know la.i guess i join as a observer je kot.tapi bagi le brochure tuh.
email: maguro120 at yahoo dot com
thanx anyway.

10:53 am  
Anonymous atenah said...

zak2, i pun nak beli la butang cam gitu nak kasi pak we, nak beli kat mana huh? btw tu emas putih ke tu? ish tak boleh pakai semayang nanti, so kasi i je lah HA HA HA

4:11 am  
Blogger zakzak said...

atenah:
waa....bunga2 cinta sedang berkembang nampak?hehehe :P
tu bukan emas putih le,so tokleh bagi.
btw,kawan i tuh study lagi.bhg flora,fauna,sungai etc...
got the hint?

11:02 am  
Blogger sue said...

tmn byk beb kat situ...
dulu i duduk kat tmn sri pulai, tul2 sebelah utm...

best kan duduk johor?
ehheheh

bangganyer aku jadik anak johor

5:29 pm  
Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. »

10:30 am  
Anonymous Anonymous said...

This is very interesting site... » » »

9:18 am  

Post a Comment

<< Home