Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Tuesday, June 14, 2005

Tanjung Piai

Minggu lepas kena jadi driver paksarela utk bawak adik dan kawan2 dia jalan2 sekitar johor. Well not really the whole johor state because we were just covering several places. Danga Bay, JB, Taman Negara Pulau Kukup, Taman Negara Tanjung Piai, the most southern place at Asia continent and Kota Tinggi waterfall.

It was great. I had the much needed break from work stress, tapi penat gak le nak bawak van tua tuh. The girls were having a good time and sweet memories of last weekend. This is to be their one of many reunions for the years to come I hope.

Jauharah (my sister) sure does know how to organize a tour.

Tapi one thing for sure, lain kali kena bawak member lelaki,kalau tak mati kutu gak hahaha :-)

pagi di tanjung piai. 7.05pagi
7.05 am

tazhaba ila aina? (emmm...my arabic kinda rusty)
direction

The girls, my sister is the fourth from left.

one for all and all for one


The southernmost tip of mainland Asia.

tugu

sapa2 yang pergi ke sini boleh dapatkan sijil pengesahan.Satu sijil dalam Rm10 atau RM5, you could have you named printed out nicely or if you go there without any reservation still you can buy that and write your own name later.
kat tanjung piai pun ada jugak nightwalk and tengok kunang2 tapi kena hadir dlm pkl 8 mlm,after 9pm there weren't many fireflies around.

Overall, quite good a weekend :)


honjya and have a good day.

11 Comments:

Blogger tipahvogue said...

cam menarik jek tanjung piai tu eh!?

2:26 pm  
Blogger milosedap said...

uish..banyak nye bunge bunge. ekekeke. ape lagi petik la sorang. 4 orang pun takpe. ekekeke

7:09 pm  
Blogger zakzak said...

tipah:
memang menarik pun!hehehe meh la datang johor nih.jalan2 jengok johor :)

milo:
uish,ada ke camtu?! tapi ada sorang dalam tu muka dia hampir mirip dengan one of my japanese friend when i was in japan.

9:41 pm  
Blogger zakzak said...

btw,masa tgk kunang2 tu tourist guide dia ada cakap, kalu kat europe,depa tangkap kunang2 tuh, make a wish and let that fireflies free...
kita kat mesia nih, tangkap lepas tuh makan buat penerang hati!hahaha

9:42 pm  
Blogger E said...

Hmm.. ni leh masuk dalam agenda CCM thn depan

10:41 pm  
Anonymous bear said...

mati kutu? tak best ker jadi kumbang di antara bunga2... :))

2:28 pm  
Blogger ChikaDior said...

lamanya sy tak pegi tanjong piai.. last time pegi masa tu blom ada apa pon kat situ kecuali kedai makan. Makan kat tepi pantai tu pon dah cukup bakar kulit jadi itam. eheheh...

Btw... Fahrin sgt ensem... SANGAT! Aih...melting...melting... klu terjumpa, tak sure la leh kontrol kepala ke tak.Mau pengsan 2 minggu

9:11 pm  
Blogger zakzak said...

E:
boleh sangat kalau nak jadikan agenda CCM!hehehe :)

bear:
err...ni semua bunga muda2 sangat lagi le bear. :|
hehehe

chika-chan:
ohh...pegi dah ke?skang ni kira okay gak.banyak prasarana etc.The monyet etc. still there and all.
mak aih, pasal fahrin cerita kehulu kehilir.Saya berdoa chika dpt jumpa dia live, and not to pengsan by that time heee :P

10:08 am  
Anonymous Anonymous said...

last spring holiday,Nur dah smpi the southernmost place kat UK

insya Allah balek nnt nak pi the southernmost tip of mainland Asia.....

nak bawak saya tak ;P.?

~Nur~

1:15 am  
Blogger atenah said...

waaaah ramainya anak dara yg kao angkut, boleh percaya ke ni?

11:42 am  
Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read » »

9:48 am  

Post a Comment

<< Home