Mirai no tame gambarimasu

baru je keja, tapi masih kena belajar.

My Photo
Name:
Location: Birm, United Kingdom

Nak masuk winter kembali. main snowboard best gak ni.

Tuesday, August 15, 2006

emmm.....long absence

lama gila dah tak tulis apa-apa...
so much thing have happened
and did not happened.

apapun, mari kita mulakan (balik) blog ni dengan buat sesuatu yang baik.
yang memberi manafaat kepada tuan punya blog,
dan juga
kepada pembaca2 blog.
(kalau ada lah...)

ni link e-book utk buku
'Dale Carnegie : How to Win Friends and Influence People'

Pretty much impressed and below are the two tips I managed to read up until now.
will continue later on.

1. Don't criticize, condemn and complain
2. Give honest and sincere appreciation

honjya.

btw, blog ni bagus : persetankan.blogspot.com

14 Comments:

Blogger nyonya glenmarie said...

welcome back!

-ur silent reader-

8:17 pm  
Anonymous tasya said...

heyya zakzak..

hidup lagi rupanya...Alhamdulillah..hehe

nyonya....

comellllnya budak kecik dalam gambar tuh?? anak saper?? geram tul.

11:36 am  
Blogger zakzak said...

tasya:
macam nak saya mati jek...
hehehe

yea still alive alhamdulillah.
camne ur study?

nyonya manis glenmarie:
thanks for visiting.
pasnih saya akan rajin blog insyaallah.

12:05 pm  
Anonymous tasya said...

eh takde lah... macam risau juga memandangkan forward semua email sblm ni tak lepas sbb email awak dah expired...pastu tak update blog....mula2 mmg fikir awak bz ...pastu terfikir lain plak hehe...sorilah zakzak

anyway all the best in your studies..tak sabar nak tgk gambar konvo :)

2:01 pm  
Blogger mizzwanda said...

wah2..heh!tak prasan lak ko update blog.tho nt su much input, tapi at least terupdate la gaks.:)

10:15 pm  
Blogger Izhal said...

Assalamualikum wbt :)

genki desuka??? harap2 genkilah hendaknya... macamana PhD di selatan Malaysia??? ganbatei neee :)

ps-Dr. ZakZak, "mata kuru node yoroshikuonegaishimasu" tu apamaksudnya??? tapi sudah pasti manis kata-kata tu... 3.5 tahun dok sini tapi nihongo saya out... bulan 9 ni nak balik dah ke tengah malaysia namun nak bercakap tak boleh sampai ke sudah, tapi kalau orang cakap boleh faham juga heheh...
pps-tadi pi osaka, sembang dengan pak cik bawak taxi, heran pula bahasa osaka lagi senang saya faham... hmmmm...

12:20 am  
Blogger nyonya glenmarie said...

aik izhal pun dah mai sini hehe...

zakzak, yg manis tu anak saudara saya la.. :) rajin2 la blog i nak baca ok lepas ni kak tenah plak nak komen - we're together in 'glenmarie' now hehe..

3:37 pm  
Blogger atenah said...

FYI, mak sedara dia pun cute miut jugak (wah berkempen keluarga bahagia nampak ha ha ha)

sapa lagi lah i nak drag melepak dgn i minum teh tarik but this sweet nyonya

3:39 pm  
Anonymous tasya said...

well well well (tiru ayat zahran)


kepada semua peminat2 zakzak...he got something HUGE going on...hehe...zakzak, nak tolong buat announcement tu bleh tak? zakzak will be bz with kursus and stuff...but then i would be glad to write the next HUGE entry for him..haha...ok ok..stop joking nanti ada org marah

p/s: don't be suprise if i'm back in Malaysia on your BIG BIG day..hehe

7:24 pm  
Anonymous tasya said...

ayooo i feel like i cannot keep this news to myself any longer haha...anyway i've read the e-book...nice nice...very educational

7:30 pm  
Blogger zakzak said...

tasya:

KEEP IT TO YOURSELF!!!!

hahaha...
no i mean it,
keep it to yourself.
ish dia nih.

to others, no i'm not going to get married if that is what you guys are thinking.
bukan tu berita besarnya.

kak atenah:
welcome back to malaysia.
awat tak banyak cerita kat blog?
btw, please throw a lot of good stuff about me to nyonya okay? :P
joking jek.

nyonya:
okay, esok lusa buat entry baru insyaallah.
btw,cubit skit pipi anak sedara awak tuh.geram tengok heh

mizwanda:
aku akan cuba put a lot of info next time. hehe hang pun update kat blog noh...

izhal-san:
saya buat master kat skudai jek.bkn phD.dulu kat hokkaido buat 1st degree.
if i was given a choice, memang nak cuba tempat lain le for phD.no japan for me hehe.
pasal translation tuh, dah buat kat blog izhal san.
waa...osaka-ben(loghat) boleh paham ek?ini memang ajaib.biasanya loghat osaka susah nak paham...

8:35 pm  
Blogger Izhal said...

ya ka??? baguslah cuba tempat lain pula... biasanya gakubusei sini tak berani nak pi negara lain untuk selain dari malaysia untuk PhD depa... tapi kalo buat kat dai saya ni, sensei guna BI, tak perlu translate :D

osaka ben heheh... hajimete dengar haritu... mungkin pakcik teksi tu cakap slow and steady...

mata kuru node yuroshiku onegaishimasu :D <---ayat bagus ni, sayonara kai kang boleh pakai heheh...

12:03 pm  
Blogger atenah said...

good stuff abt u? apsal u wanna hire me as yr agent ke? kena ada fee mah.

eleh tak nak citer kunun, BIG DAY tu, mesti samada:

a)nikah, not kawin
b)grad
c)start keje baru
4)bersunat

sila buat pilihan di atas, he he he

3:41 pm  
Anonymous Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

2:26 pm  

Post a Comment

<< Home